Medemblik Actueel.

Kijken hoe van wind energie wordt gemaakt (Foto Kenneth Stamp)
Algemeen

Windpark Wieringermeer komt met Open Winddag

WIERINGERWERF – Windpark Wieringermeer houdt zaterdag 16 september van 11.00 tot 15.00 uur een Open Winddag. Op het testveld van ECN kunnen bezoekers windturbines van dichtbij bekijken en er is volop informatie over de bouw en ontwikkeling van Windpark Wieringermeer.

Bezoekers van de Open Winddag kunnen zich melden in het paviljoen van ECN aan de Schervenweg 35 in Wieringerwerf en vanuit daar het testveld rechtstreeks bezoeken. Hier krijgen ze tekst en uitleg van onderzoeker Hans Verhoef, die vertelt wat er allemaal gebeurt op het testveld. Hij kan bovendien allerlei algemene vragen over windenergie beantwoorden. De ingang van het te bezoeken deel van het testveld wordt gemarkeerd door vlaggen van Windpark Wieringermeer.

Informatiecentrum

In het paviljoen van ECN aan de Schervenweg 35 in Wieringerwerf is een klein informatiecentrum over Windpark Wieringermeer ingericht. Nu de voorbereidende fase is afgerond en de bouwfase van start gaat, wordt de komst van het windpark steeds concreter. Wat is de planning? Waar staan we nu? Wat merkt de omgeving daarvan? Profiteert de omgeving van de komst van Windpark Wieringermeer, zo ja: hoe dan? Voor de antwoorden op deze en andere vragen over de ontwikkeling, bouw en exploitatie van het park, is het paviljoen de aangewezen plek. Hier wordt bovendien koffie, thee en fris geschonken. De beide locaties zijn 16 september te bezoeken tussen 11.00 en 15.00 uur.

Bouw

Windpark Wieringermeer produceert, als het is voltooid, met zijn bijna honderd windmolens jaarlijks 1 miljard kWh. Dat is voldoende om zo’n 280.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. De bouw start in 2018 en loopt door tot eind 2019. Windpark Wieringermeer is een initiatief van de gemeente Hollands Kroon, energiebedrijf Nuon, energieonderzoeksinstituut ECN en Windcollectief Wieringermeer.

Reageren via facebook