Startersavond voor woningzoekenden in de Sint Pieter Medemblik

MEDEMBLIK – Met de huidige lage hypotheekrente is het voor meer mensen mogelijk om een huis te kopen. Een eigen woning is natuurlijk spannend en leuk, maar het is vooral één van de belangrijkste gebeurtenissen uit je leven. Daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren en dit kan tijdens de woningstartersavond die binnenkort in Medemblik plaatsvindt.

“Wij organiseren een startersavond omdat wij op een laagdrempelige manier willen vertellen waar je mee te maken krijgt en waar je aan moet denken als je voor het eerst een woning koopt “, aldus Louisa Heddes van Heddes Makelaardij. Iedereen die erover nadenkt om een huis te kopen, is dan ook op vrijdag 22 september 2017 vanaf 19:00 uur tot 21:00 uur van harte welkom in Het Sint Pieter aan de Ridderstraat 9 te Medemblik.

Om 19:30 uur en om 20:30 uur zijn er korte presentaties van de organiserende makelaar, hypotheekadviseurs en notaris. Ook is het mogelijk om in een één-op-één gesprek informatie te krijgen. Omdat het aandeel Pools sprekende starters relatief groot is, zal er de gehele avond ook een Poolse tolk aanwezig zijn.

Ilona Breg van de Assootheek aan het woord: “Wij leggen uit wat er financieel allemaal mogelijk is. Starters zijn niet altijd goed bekend met de ontwikkelingen op de woningmarkt. Veel mensen kijken wel op internet, maar vinden vaak onvoldoende informatie. Denk bijvoorbeeld aan de starterslening en de Nationale Hypotheekgarantie.”

Ook notaris Anne Geert de Raad van De Raad Reinders Notariaat is aanwezig tijdens deze avond. Hij vertelt over de juridische kanten van het kopen en geeft informatie over andere zaken die belangrijk zijn, zoals een samenlevingsovereenkomst of testament.

Na afloop ga je natuurlijk met een goedgevulde goody bag naar huis maar vooral met meer vertrouwen en kennis. De zoektocht naar jouw droomhuis kan beginnen!

Reageren via facebook