De Brug Opperdoes wil geen ‘vitale’ park worden

OPPERDOES – In Opperdoes liggen twee parken, de voormalige camping Klein Giethoorn en het naastgelegen park De Brug. In de gemeente Medemblik worden veel parken gebruikt voor permanente bewoning wat niet mag volgens de wet.

Park De Brug in Opperdoes is al 14 jaar niet vitaal gebleken waardoor er behalve permanente bewoning ook veel semi-permanente bewoning door huiseigenaren plaatsvind. Deze huiseigenaren wonen een deel van het jaar in hun huisje op het park en een ander deel van het jaar elders in binnen- en/of buitenland. De tijd dat deze huiseigenaren niet op het park vertoeven staat het huis leeg maar velen willen hun huis niet verhuren aan toeristen en zullen dit in de toekomst ook niet gaan doen waardoor De Brug geen vitaal park zal gaan worden.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Klein Giethoorn, De Brug” background=”light blue” border=”” thumbright=”no” number=”6″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Op het park staan 30 huisjes, het park is door een slagboom afgesloten terrein en bevind zich op een weiland in Opperdoes. Naast dit park ligt de voormalige camping Klein Giethoorn die wel vitaal gemaakt kan worden omdat hier vanaf nul is begonnen.

De huisjes op De Brug kunnen worden ingezet voor starters, kleine gezinnen en senioren en kunnen zo De Brug transformeren tot een kleine woonwijk binnen Opperdoes en zo een positieve bijdrage leveren aan de woningnood in de gemeente Medemblik.

De bewoners van het park willen graag van het college weten hoe zij tegen dit plan aankijken.

[signoff]

Reageren via facebook