Medemblik Actueel.

oorlogsmuseum midwoud
Algemeen Musea Videos

Collectie oorlogsmuseum Midwoud behouden voor de toekomst

MIDWOUD – Na een flinke zoektocht kan Jos de Groot met een gerust hart zijn collectie spullen uit de Tweede Wereldoorlog overgedragen aan de Historische Vereniging Midwoud/Oostwoud. Die is er maar wat blij mee, maar hij zit ook nog met een probleem. “Voorlopig gaat de collectie in dozen”, vertelt Andre de Vries. “We zijn nog op zoek naar een plek om de collectie tentoon te stellen.” Verslaggeefster Marieke Pijlman nam een kijkje in Midwoud in het oorlogsmuseum.

Oorlogsmuseum verstopt

Jarenlang was er op de zolder van Jos de Groot en zijn vader een museum verstopt. Ze begonnen samen in de jaren ’70 met het opgraven van oorlogsvliegtuigen. “We begonnen eerst met een tafeltje en later kwam er een plank bij en zo werd het steeds meer.”

Op zolder werden regelmatig mensen rondgeleid. Elk item heeft een verhaal en het meeste is afkomstig uit de regio West-Friesland. Al een tijdje was Groot op zoek naar een nieuwe plek voor zijn collectie. Hij wilde graag dat de spullen in West-Friesland zouden blijven. “Ik ben wel blij met deze oplossing. Zo blijft het toch hier allemaal.” 

Reageer op dit onderwerp