Medemblik Actueel.

Nu betalen voor je plastic tasje..

Regionieuws – Sinds 1 januari is het voor veel winkeliers en marktkooplieden niet langer toegestaan hun klanten een gratis plastic tasje mee te geven. Maar houdt het winkelend publiek daar ook rekening mee? RTV NH bezocht het centrum van Heerhugowaard en peilde hoe goed inwoners van de stad op die wetswijziging zijn voorbereid.

De getroffen maatregelen lopen sterk uiteen, zo blijkt tijdens een rondgang. Waar sommigen totaal niet zijn voorbereid, hebben anderen voor dit doel eigenhandig een tas gefabriceerd. “Speciaal voor het milieu heb ik mijn eigen tas gemaakt.”

Wie wel een zakje wil, kan die tegen betaling meekrijgen. “Ik hoop dat ‘ie bij de prijs inbegrepen zit”, zegt een vrouw die op de markt een lading fruit inslaat. Overigens geldt het verbod niet voor alle plastic tasjes. Bij etenswaren die warm worden verkocht of die kunnen lekken, krijg je gewoon nog een gratis plastic tasje mee.

Reageren via facebook