16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 00:33
Medemblik Actueel.

Hoorn heeft lak aan gemaakte afspraken ’t Zevenhuis

Zwaagdijk-West – De inwoners van Zwaagdijk-West zijn boos op de gemeente Hoorn, want voor de derde keer wil de gemeente Hoorn de gemaakte afspraken van bedrijventerrein ’t Zevenhuis aanpassen om zo bedrijven toe te staan die voorheen verboden waren om zich op ’t Zevenhuis te vestigen.

De omwonenden van ’t Zevenhuis hebben het al helemaal gehad met de projectontwikkelaar die volgens sommige bewoners de boel stevig loopt te ‘verzieken’ door gemaakte afspraken over een haag van hoge bomen niet na wil komen. In opdracht van de Hoge Raad moest Scholtens met de bewoners om tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen. En daar blijkt Scholtens zich niet aan te houden.  

De Dorpsraad van Zwaagdijk-west heeft al meerdere brieven naar de firma Scholtens gestuurd met het verzoek om de wensen van de inwoners van Zwaagdijk-West te respecteren.

Leegstand ’t Zevenhuis

Dat ’t Zevenhuis eerder beter ’t Leeghuis kan worden genoemd hoef je niemand te vertellen. Waar Hoorn had gehoopt om in 2015 veel nieuwe activiteiten te hebben op ’t Zevenhuis is maar 1 bedrijf echt gevestigd.  En nu wil de gemeente Hoorn de bestemmingsplan zo wijzigen dat er zelfs een heus conferentiecentrum kan worden gebouwd, een centrum van vele verdiepingen hoog. En dit plan is bij de Zwaagdijkers volkomen in het verkeerde keelgat geschoten, niet de beloofde hoge bomen maar wel een torenhoge conferrentiecentrum annex hotel. ‘Weg privacy,’ zegt 1 van de Zwaagdijkers. 

PWF trekt aan de bel.

Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland schrijft in een brief aan het college van Medemblik dat: ‘ het tegen alle afspraken die met de bewoners rondom ’t zevenhuis zijn gemaakt in druist.’ Zeilemaker wijst het college op uitspraken van de Raad van State die de bewoners van Zwaagdijk-West in hun gelijk stelden. Zeilemaker zegt verder dat het er op gaat lijken dat de Provincie de herziende plannen van de gemeente Hoorn gaat goedkeuren.

1 van de grote struikelblokken voor de PWF en de inwoners van Zwaagdijk-West is het intrekken van het convenant van 7 december 2009 ( zonder enige vorm van overleg met de inwoners van Zwaagdijk-West, zodat er ruimte in het bestemmingsplan komt om bedrijven te huisvesten die zich bezig houden met distributie, logistiek en transport. 

De gemeente Koggenland heeft al laten weten tegen de plannen van Hoorn te zijn en niet wil dat dit convenant wordt aangepast of wordt geschrapt.

Reageren via facebook