11.4 C
Medemblik
25 oktober 2020 08:27
Medemblik Actueel.

Deuren ’t Zeepaardje blijven gesloten

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik geeft geen toestemming om de deuren van het café waar een paar weken geleden 2 toezichthouders werden mishandeld waarna de eigenaar werd aangehouden en een klant zichzelf een dag later melde bij de politie, te openen.

De gemeente Medemblik laat in een reactie weten dat ’t Zeepaardje eerst moet laten zien dat zij met de coronaregels om kan gaan. Hoe het café als deze weer open mag de regels kan hanteren en zich er ook aan houdt.

Het ’t Zeepaardje werd na een incident tussen cafébezoekers, de eigenaar en toezichthouders door burgemeester Frank Streng voor twee weken gesloten, ook de Veiligheidsregio sloot zich aan bij de burgemeester en sloot het café op grond van de noodverordening COVID-19.

Strafrechtelijk onderzoek

Het strafrechtelijk onderzoek naar de mishandeling van de twee toezichthouders is nog in volle gang. Dankzij camerabeelden, waarop het incident duidelijk zichtbaar is, hoopt de politie het onderzoek snel te kunnen afronden waarna de Officier van Justitie een besluit moet nemen of zij de beide verdachten gaat vervolgen of het daar bij laat.

Reageren via facebook