Medemblik Actueel.

Jan Zander is Omring-vrijwilliger van de maand (Foto aangeleverd)

Abbekerker Jan Zander is Omring-vrijwilliger van de maand

ABBEKERK – Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de samenleving. De Omring is trots op alle 2250 vrijwilligers en wil stilstaan bij het goede werk dat vrijwilligers doen. Daarom zetten zij elke maand een vrijwilliger van Omring in het zonnetje. Deze keer is dat Jan Zander.

Jan Zander is sinds april 2009 vrijwilliger van woon-zorgcomplex De Watermolen in Abbekerk. Jan is vanaf de opening al vrijwilliger. Elke maandagmorgen komt hij koffiedrinken met de bewoners, maakt met velen een praatje, doet een spelletje, de sjoelbak komt op tafel of er wordt een potje biljart gespeeld. Ook kan Jan altijd gebeld worden voor allerlei klusjes zoals opruimen, rijden naar de vuilstort, helpen met kerstversiering, schilderen en ga zo maar door.

Likje verf

Niets is hem teveel en als hij kan, komt hij direct. Jan was schilder van beroep en zo heeft hij vorige herfst en afgelopen winter een groot deel van De Watermolen voorzien van een likje verf en een nieuw behangetje. Weken heeft hij zijn vrije tijd gegeven en het resultaat is prachtig.

“Wij zijn zo blij met Jan; het is een onmisbare, zeer gewaardeerde vrijwilliger geworden”, laten ze bij de Omring weten. “Wij houden van zijn opgewekte karakter, belangstelling, humor en trouw. Wij danken Jan Zander voor zijn inzet voor het wel en wee van De Watermolen en voor alles wat hij voor onze cliënten gedaan heeft en nog steeds doet. We hopen nog lang van hem te mogen genieten.”

Reageren via facebook