Medemblik Actueel.

Algemeen

Oude stadhuis Medemblik wordt hotel, brasserie/restaurant.

MEDEMBLIK – De projectontwikkelaar van het oude Stadhuis in Medemblik is op zijn schreden teruggekomen en gaat toch het oorspronkelijke plan uitvoeren. Het oude Stadhuis krijgt dus een horeca- en museumfunctie, zodat de projectontwikkelaar aan de gestelde eisen van de gemeenteraad voldoet.

De rechterkant van het plan ‘Medemblik aan Zee’ krijgt 10 herenhuizen en 16 overdekte parkeerplaatsen, ipv de 20 half verdiepte parkeerplaatsen. In het oorspronkelijke plan waren 20 woningen gepland en 20 parkeerplaatsen, dit worden er nu 16 met 16 parkeerplaatsen.

Rondomtent verplaatst

VVD-fractievoorzitter Mark Raat: “De VVD gaat de nieuwe plannen kritisch bekijken. Wij willen meer informatie het aantal parkeerplaatsen ook voldoende voorziet in de bestaande vraag van de buurt. Ook willen wij weten welke invulling er wordt gevonden voor de gewenste publiekstrekker. Met betrekking tot de Rondom-tent zijn wij benieuwd waarom deze verplaatst moet worden, in het oorspronkelijke plan kon de tent er namelijk wel kwijt. Graag spreken wij spoedig met de wethouder over deze plannen.”

Reageren via facebook