Aangifte doen van fietsendiefstal is nutteloos zegt de korpschef van de politie

MEDEMBLIK – ‘Mijn fiets is gestolen,’ en bijna dagelijkse kreet die je hoort in West-Friesland waar diefstal van fietsen vrijwel aan de orde van de dag is. Vooral bij de NS-stations worden de laatste jaren veel fietsen gestolen. En nu komt korpschef Henk van Essen met het bericht dat aangifte doen eigenlijk nutteloos is als er geen dader bekend is.

In een interview in het AD zegt van Essen dat er beter een geautomatiseerd aangiftesysteem voor verzekeringsdoeleinden kan komen, op deze manier wordt er kostbare mankracht bij de politie bespaard die dan weer elders kan worden ingezet

Van Essen wil dat de politie zich  meer gaat richten op haar kerntaken, zoals op de veiligheid van de Nederlanders, het aanpakken van criminaliteit. ‘De politie moet weer zichtbaar worden op straat,’ aldus van Essen.