9.1 C
Medemblik
23 oktober 2020 09:56
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Home-Start geeft ouders tijdelijk een steuntje in de rug

MEDEMBLIK – Opgroeiende kinderen? Druk gezin? Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Moeilijkheden met je kinderen, spanning met je partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden of… Het kan van alles zijn. Meestal los je de problemen zelf op, maar soms is het te veel. Weet dan dat je er niet alleen voor staat. Een vrijwilliger van Home-Start biedt tijdelijke uitkomst.

Het programma Home-Start, uitgevoerd door Humanitas, is thuis in gezinnen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, komt wekelijks een dagdeel bij je thuis. Voor een luisterend oor. Vertrouwen en persoonlijke aandacht. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen op pad gaan. Ook kan de vrijwilliger je helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Jij vertelt met welke vragen je zit en waarover je tips wilt hebben. Jullie trekken samen op, praten over de alledaagse opvoedingssituaties en zoeken naar mogelijkheden. De ondersteuning is gratis en duurt maximaal een jaar. 

Home-Start kan ouders ondersteunen in de periode vanaf 28 weken zwangerschap tot gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Voor aanmelding en meer informatie neem contact op met Christine Samsom, coördinator Home-Start Medemblik: tel. 06-10959288 of mail naar c.samsom@humanitas.nl. Voor meer informatie kijk op www.home-start.nl.

Reageren via facebook