Erwin van D. hoort 15 maanden cel eisen na kettingzaagincident Medemblik

MEDEMBLIK – Als het aan justitie ligt, verdwijnt de man die de voordeur van een stel uit Medemblik bewerkte met een kettingzaag, voor vijftien maanden achter de tralies. De 47-jarige Erwin van D. hoorde die straf vanochtend tegen zich eisen in de rechtbank in Alkmaar.

De officier van justitie wil verder dat de man uit Grootebroek minstens een half jaar lang verplicht wordt behandeld in een kliniek en een alcohol- en drugsverbod krijgt opgelegd. Ook moet hij verplicht worden opgenomen in een traject van begeleid wonen, eist justitie. 

Volgens een psycholoog is Van D. verminderd toerekeningsvatbaar. Hij heeft tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn zaak vanochtend opnieuw zijn excuses aangeboden. Eerder deed hij dat altijdens een pro forma zitting. 

De rechter doet op 7 september uitspraak in de zaak. 

 

Reageren via facebook