IVN – Kriebelbeestjes zoeken

OOSTWOUD – Kom mee naar buiten met het IVN op zondag 6 augustus in het afgesloten bosterrein bij het Egboetswater. Start gezinsactiviteit om 13.00 uur bij Het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert).

Kinderen en (groot)ouders, samen op pad met twee IVN gidsen, loeppotjes en zoekkaarten om de gevangen beestjes een naam te kunnen geven. Trek uit voorzorg een lange broek aan om gemakkelijk door het struikgewas te bewegen.

Snuffelen naar krioelend spul
Het is niet eenvoudig een algemene omschrijving van een insect te geven. Het kruipt, vliegt, heeft 6 poten en een lichaam dat uit 3 delen bestaat. Vaak bijzonder en soms lastig maar er zijn ook geluksbrengers zoals Lieveheersbeestjes. Dat zijn graag geziene gasten vanwege hun honger naar bladluizen. Vliegen zijn niet altijd lastig, de Groene keizerslvieg en de Zweefvlieg b.v. zie je vaak op bloemen maar nooit in huizen.

 

Reageren via facebook