12.4 C
Medemblik
15 juli 2020 06:34
Medemblik Actueel.

Bezuinigingen van de Westfrisiaweg treft (weer) de inwoners van Zwaag en Zwaagdijk West

ZWAAGDIJK-WEST – Maria Weeber van Progressief West Friesland trekt aan de bel; zo ga je niet met inwoners om!!! Er staat  in de PIP van de Westfrisiaweg een afspraak over verkeersoverlast:   De verkeersdoorstromingproblemen  moeten tijdens de opwaardering  opgelost worden op het (provinciale) grondgebied van de Westfrisiaweg zelf.

Men heeft bij de prov. NH deze afspraak wegbezuinigd en vergeten. De Wogmergouw  afrit gaat dicht voor het komende  jaar. Het verkeer gaat door de dorpen naast de Westfrisiaweg. Dus de Zwaagdijk wordt opgesteld voor het verkeer naar Enkhuizen vanaf Wognum en Zwaag wordt opengesteld voor het verkeer naar Enkhuizen vanuit Hoorn en de Risdam

Deze verkeersoplossing  wordt erdoorheen  gefrommeld tijdens de zomervakantie. Het was geheim tot nu toe bij de prov. NH. Waarom? Er is een makkelijke oplossing aan te leggen door  de oude Zwaagdijk (voor basic Fit)tijdelijk  door te trekken naar de westfrisiaweg, en bij de spoorlijn aansluiten.

Dat doet de prov. NH niet want dat kost extra geld. Dus afspraken met bewoners zijn minder belangrijk? Wij hebben al jaren aangegeven dat dit ontwerp en uitvoering van de westfrisiaweg niet klopt. Een ovatonde had alles opgelost.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?