Wel schuldig, maar geen straf na te harde duw.

MEDEMBLIK – Arnold G.(44) uit Medemblik moest zich vanochtend verantwoorden bij de politierechter in Alkmaar na vermeende mishandeling van een andere inwoner van Medemblik op 31 juli 2014.

G. werd ervan verdacht dat hij het slachtoffer zo hard zou hebben geduwd dat deze achterover is gevallen en daarbij letsel zou hebben opgelopen. Het slachtoffer was ongevraagd bij G. binnengelopen en na een korte woordenwisseling begon het slachtoffer G. te bedreigen. Dit pikte G. niet en vroeg meerde malen aan het slachtoffer dat hij zijn winkel moest verlaten, waar geen gehoor aan werd gegeven door de man. Hierop probeerde G. de man zijn winkelpand uit te duwen maar dat ging niet helemaal goed.

De man viel achterover op de grond en was een minuutje of 2 even buiten westen. G. ging direct eerste hulp toedienen, kijken of de man verwondingen had en belde daarna direct 112. In de tussentijd was de man weer bijgekomen en riep dat er geen ambulance moest komen maar de politie en dat hij wel verderop op het terrasje ging zitten. Toen de politie arriveerde bleek dat de man niet meer op het terrasje aanwezig was.

De Officier van Justitie Mr. Hendriks vond wel dat G. schuldig was aan mishandeling maar dat de veroorzaker van deze mishandeling het slachtoffer zelf was door G. en zijn ex-vriendin te gaan bedreigen om ze in de haven te gooien als hij ze tegen zou komen. Mr. Hendriks vroeg daarom aan de rechter wel een schuldigverklaring maar zonder straf. Het slachtoffer had ook een vordering ingediend van in totaal ruim 700 euro, maar ook hier vroeg de Officier van Justitie aan de rechter om dit niet ontvankelijk te verklaren, zeker gezien dat het slachtoffer zelf deels schuldig was aan de val en ook dat het slachtoffer geen foto’s van de beschadigde objecten en foto’s van zijn gelaat kon tonen waarop zichtbaar was dat G. hem had geslagen en gestompt en niet enkel had geduwd.

De rechter ging volledig mee in de eis van de Ovj. en veroordeelde G. zonder een straf op te leggen en ook de vordering werd niet ontvankelijk verklaar. Op de vraag aan de man of hij in hoger beroep wilde gaan wist de man nog niet wat hij zou doen. Hij verklaarde zelf zich slachtoffer te voelen en geen dader.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.