Medemblik Actueel.

Diefstal usb-lader komt inwoner Wervershoof duur te staan.

ALKMAAR – Bij de politierechter in Alkmaar moest dinsdagochtend de 37-jarige M.F. uit Wervershoof zich verantwoorden vanwege een winkeldiefstal bij Karwei in Hoorn. Personeel van Karwei vond F. al verdacht door zijn gedrag in de winkel en toen zij een lege verpakking in de stelling vonden wisten zij al genoeg.

F. rekende bij de kassa een paar goederen af en liep toen door richting de uitgang, daar werd hij aangesproken door een medewerker van Karwei met het verzoek of hij hem mocht fouilleren omdat hij werd verdacht van winkeldiefstal. F. gaf toen toe dat hij de usb-stick bij zich had en dat hij die was vergeten te betalen.

Karwei heeft direct de politie ingeschakeld die de man hebben meegenomen maar het politiebureau voor verder verhoor.

De Officier van Justitie vond het overtuigend bewezen dat F. de usb-stick heeft gestolen en eiste als straf 2 weken cel, mede omdat F. al 2 eerdere veroordelingen op zijn naam heeft staan, zo moest hij eind 2016 voor 3 maanden de cel in wegens diefstal met inbraak en in 2013 moest F. voor 5 maanden de cel in omdat hij een reisdocument had vervalst en in het bezit was van een wapen met munitie.

De rechter ging niet mee in de eis van het Openbaar Ministerie en veroordeelde F. tot een boete van 200 euro bij niet betalen 4 dagen cel, 1 week voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar.

F. zelf is niet komen opdagen op de zitting en hij is dus bij verstek veroordeeld.

 

Reageren via facebook