De Rechtbank in Alkmaar

60 uur taakstraf voor inwoners Wervershoof en Zwaag na openlijke geweldpleging

WERVERSHOOF – De politierechter in Alkmaar heeft de 45-jarige S.K uit Wervershoof en de 23-jarige I.M uit Zwaag veroordeeld wegens openlijke geweldpleging afgelopen 23 maar 2019.

Beiden hebben op die dag een andere persoon geslagen en geschopt waarbij het slachtoffer letsel heeft opgelopen.  Behalve de 60 uur taakstraf moeten beiden ook een bedrag van 536,16 euro aan het slachtoffer betalen, de schadevergoedingsregeling is hier van toepassing.

Met een schadevergoedingsregeling betaald het rijk het bedrag waar het slachtoffer recht op heeft en via het CJIB wordt dan bij de veroordeelde dit bedrag teruggevorderd, dit geldt ook voor mensen in de wsnp, het volledige bedrag vermeerderd met de rente moet worden terugbetaald.

Reageren via facebook