Dronken 19-jarige Andijker zonder rijbewijs vliegt uit de bocht in Medemblik

MEDEMBLIK – Een 19-jarige jongeman uit Andijk keek in de nacht van zaterdag op zondag te diep in het glaasje en besloot om zonder in het bezit van een rijbewijs te zijn toch de auto te gaan pakken. Dit liep niet bepaald positief voor de jongen af. Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Almereweg ter hoogte van Leo Smit een witte Audi in de berm stond met de nodige schade aan de auto en straatmeubilair.

Ter plaatse aangekomen trof de politie een lege Audi aan waarna er op zoek is gegaan naar de bestuurder, deze werd even verderop gevonden en bleek de 19-jarige jongeman uit Andijk te zijn. De jongeman bleek onder invloed te zijn en geen rijbewijs te hebben en zal zich dus binnenkort bij de politierechter moeten verantwoorden.

Voor het rijden met alcohol staan stevige straffen die kunnen oplopen tot enkele maanden celstraf, ook het rijden zonder rijbewijs is een misdrijf en zal dus ook zodanig worden bestraft.

Reageren via facebook