Medemblik Actueel.

De opnieuw heringerichte Compagniesingel in Medemblik (eigen foto)

Groenbeheer Medemblik kostte in 2016 ruim 3 miljoen euro

MEDEMBLIK – En dat bedrag is dan nog exclusief het groen zelf. De 3.016.812,- miljoen euro die de gemeente in 2016 kwijt was ging vooral op aan onderhoud aan het Openbaar groen, begraafplaatsen en sportcomplexen, waarbij het Openbaar groen met ruim 2.1 miljoen euro verreweg het meeste geld opslokte.

Voor groot onderhoud was de gemeente Medemblik in 2016 535.000 euro kwijt, met als grootste kostenpost 641 bomen die in 2016 zijn gepland binnen de gemeentegrens. Maar ook aan sierheesters en bottelrozen de knip flink opengetrokken, ruim 166.000 euro was de gemeenten kwijt in 2016 voor deze planten.

Medemblik heeft in haar groenbeheerplannen benoemd dat het openbaar groen het visitekaartje is van de gemeente. Maar ook staat de gemeente voor een forse bezuiniging op onderhoud aan het Openbaar groen.  De gemeenteraad van Medemblik heeft gevraagd om een onderzoek ‘Openbaar groen’ te starten naar de staat van onderhoud van het Openbaar groen en wat de invloed van de bezuinigingen hierop is. De gemeente Medemblik is verantwoordelijk voor keuzes wat betreft de gewenste kwaliteit en het beschikbaarstellen van middelen.

Voor 2017 wil de gemeente Medemblik dan ook de openbare ruimte wijkgericht gaan onderhouden, en waar mogelijk samen met de bewoners van deze wijk. Maar ook wil de gemeente de bewoners betrekken bij groot onderhoud of bij reconstructies en worden de bewoners actief betrokken bij het inrichten van de openbare ruimte.

Verder zijn er in 2016 919 meldingen over het openbaar groen bij de gemeente binnen gekomen, de meeste meldingen komen, net zoals de jaren daarvoor, binnen in de maanden juni t/m september.

Reageren via facebook