HVC Middenmeer langer open, maar na september betalen voor je grofvuil thuis ophalen

MIDDENMEER – Het CAW heeft besloten om de vuilstort bij Opperdoes in de Wieringermeer langer open te houden op de zaterdagmiddag. Normaal gaat deze dicht om 14.15 uur waardoor velen voor een gesloten poort kwamen te staan. Na overleg is nu besloten dat de openingstijden worden verruimd tot 17.00 uur op de zaterdagmiddag.

Met deze beslissing zullen ook de overige afvalbrengstations langer open blijven, dit zijn de ABS Hoorn ( in Zwaag), Enkhuizen en Obdam. Tevens kunnen inwoners van het CAW-gebied gratis een aanhangwagen lenen als zij grof afval naar het ABS willen brengen.  Heeft u liever dat ze het komen halen dan gaat u per oktober hier 20 euro per keer voor betalen.

Het brengen van grof afval naar 1 van de ABS’sen in West-Friesland blijft wel gratis. Het CAW wil hiermee stimuleren dat er nog meer afval gescheiden gaat worden en naar het afvalstation wordt gebracht en dat er minder ongescheiden afval aan huis wordt opgehaald. Het meeste aangeleverde afval wordt nu vrijwel in zijn geheel hergebruikt.

Klein Chemisch Afval

De route voor het ophalen van KCA wordt aangepast. Omdat nog maar weinig KCA wordt aangeboden zal per medio oktober het KCA niet langer huis-aan-huis worden opgehaald. Ook het KCA bij bouwmarkten zal niet meer opgehaald worden. Inwoners kunnen hun KCA kosteloos aanbieden bij het afvalbrengstation.

Reageren via facebook