De Rechtbank in Alkmaar

Opperdoezer voor de rechter wegens poging doodslag

OPPERDOES/ALKMAAR – De 23-jarige Enrico L. uit Opperdoes moet zich vrijdag 13 maart verantwoorden voor de Meervoudige Kamer van de rechtbank in Alkmaar, omdat hij op 22 juni 2019 met een mes tijdens de kermis in Schagen een ander persoon heeft geprobeerd om het leven te brengen.

De aanleiding voor de steekpartij is nog altijd niet duidelijk. De verdachte en het slachtoffer waren in het verleden vrienden. L. zei eerder tegen de rechtbank dat het beslist niet zijn bedoeling was om het slachtoffer iets aan te doen. Hij zei er veel spijt van te hebben.

De politie kreeg op 22 juni midden in de nacht een melding dat zich een ernstig incident had voorgedaan in de Nieuwstraat in Schagen. In de straat werd naderhand het 20-jarige slachtoffer uit Anna Paulowna aangetroffen. Hij was niet aanspreekbaar en had een steekwond in zijn borst. De man is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Ook krijgt L. nog een TUL. (Ter Uitvoer Legging), een straf die hij eerder heeft gekregen en die nu van voorwaardelijke naar onvoorwaardelijk kan worden omzet door de Meervoudige Kamer.

De zitting begint om 11.00 uur in de rechtbank van Alkmaar en is openbaar.