Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Werkstraffen voor geweld in jongerencentrum Abbekerk

ABBEKERK – De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag twee twintigers veroordeeld tot taakstraffen van 80 uur voor openlijk geweld in  jongerencentrum De Bunker in Abbekerk. Een derde verdachte sprak de rechtbank vrij. De twee veroordeelden hadden op 30 januari 2016 de barman van het centrum in elkaar geslagen na een conflict over glazen, die ze mee naar buiten hadden genomen. De eisen waren 180 uur werkstraf, maar dat vond de rechtbank te hoog omdat de zaak al zo oud is.

De 22-jarige Nick V. uit Sijbekarsel en de 23-jarige Bargat A. uit Wognum moeten het slachtoffer 413 euro betalen, waarvan 350 euro smartengeld en de rest voor onkosten. De rechtbank vindt het erg dat de twee de barman hadden mishandeld. Een derde verdachte uit Zwolle sprak de rechtbank vrij, omdat niet bewezen is dat die ook gewelddadig was.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook