Dagje naar het bos? Kijk uit voor hitsige reeën

MEDEMBLIK – Automobilisten moeten de komende tijd alert zijn op reeën die onverhoeds de weg oversteken. De door hormonen gedreven mannetjesdieren zoeken vrouwtjes om mee te paren en kunnen tijdens zo’n achtervolging ook plotseling de weg op rennen, aldus Staatsbosbeheer.

De achtervolging hoort bij het paringsritueel waarbij het mannetje (de bok) het vrouwtje het hof probeert te maken en haar achterna zit als zij het op een lopen zet. In diezelfde periode gaan de jonge dieren weg bij hun moeder om op eigen benen te staan. De nieuwsgierige jongen kunnen dan soms wel heel dicht bij mensen komen.

Staatsbosbeheer waarschuwt weggebruikers in bossen en natuurgebieden daarom voor overstekende hitsige reeën en nieuwsgierige kalfjes.

Reageren via facebook