12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 00:48
Medemblik Actueel.

Wilde vos gespot op Vooroever Medemblik

MEDEMBLIK – Een groepje wandelaars die maandagochtend over de Vooroever vanuit Medemblik richting het Nesbos liepen keken wel even heel vreemd uit hun ogen toen vlak voor hun een vos uit de bosjes kwam en richting het Nesbos rende.

Nu komen vossen wel voor in Westfriesland, zo werd er in mei 2016 nog een vermoorde vos gevonden met een baksteen aan zijn staart, mar om nu te zeggen dat je ze dagelijks tegenkomt is ook weer niet aan de orde.

In grote delen van Noord-Holland is de vos langzamerhand aan het uitgroeien van beschermd dier naar een echte plaag en een verwoester van kippenhokken en duiventillen. Zo richtingen afgelopen weekend een paar vossen op Wieringen nog een slachtpartij aan onder een groot aantal kippen, de eigenaar vond 23 kippen doodgebeten terug.

Één van de wandelaars vertelde aan onze verslaggever dat zij nu voor het eerst op het Vooroever een vos ziet en dat terwijl ze hier al zeker 10 jaar elke ochtend haar hondjes uit laat. “ik ben nu wel even wat voorzichtiger met uitlaten, het blijven wilde dieren en jagers,” volgens de vrouw.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?