IVN – Hooidag Ecoproject

REGIONIEUWS – Kom eens helpen en ontdek hoe leuk het is om samen een hooiberg te maken! Zaterdag 13 augustus is de jaarlijkse IVN-hooidag in het Ecoproject van het Streekbos. IVN West-Friesland ontvangt de hooigasten om 9.00 uur met koffie in het Streekbos Paviljoen te Bovenkarspel en start om 9.30 uur. Deelnemers, graag digitale opgave vooraf bij Willem Kaagman, w.kaagman@ivn-westfriesland.nl of anders telefoon 0228 516367 (na 19.00 uur).

Hoe meer hoe beter
Het is redelijk licht werk dat met een groep van 10 mensen binnen een paar uur is gepiept. Natuurlijk is er ook tijd voor een ‘natje en droogje’. Medewerkers van het Recreatieschap Westfriesland zorgen ervoor dat de kruidachtige vegetatie is gemaaid. Moeilijk bereikbare plekken worden met de zeis aangepakt. De harken en draagberries worden beschikbaar gesteld door Landschap Noord-Holland.

Na afloop wandelen we door het Ecoproject om de resultaten te zien die de vorige werkdagen hebben opgeleverd. Bij de maandelijkse inventarisatie is vastgesteld dat de plantenvariatie toeneemt en dieren er ook baat bij hebben.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.