Medemblik Actueel.

Flora en fauna

Dierendag is kadootjesdag bij Medemblik Actueel

MEDEMBLIK – In 1927 schreef Ise Winter uit Tsjechië een brief aan Margaret Ford in Londen een brief met het voorstel om 1x per jaar een speciale dag te wijden aan de dieren. Margaret Ford was toen de voorzitster van de Wereldvereniging van de Dierenbescherming en vod het direct een prachtig idee waarom werd besloten om deze dag jaarlijks op 4 oktober te gaan vieren.

4 Oktober is in de katholieke kerk een speciale dag, op deze dag herdenkt de kerk franciscus van Assisi die zich bekommerde om de melaatsen, zwervers en andere armen maar ook om de dieren en planten. Zo gaat de overleving dat hij ooit een preek heeft gehouden enkel en alleen voor dieren.

Maak een foto en win een waardebon van 25 euro

Om ook een beetje dierendag te vieren komen wij met een fotoprijsvraag. Stuur ons een mooie foto van jouw huisdier, woensdagavond 3 oktober zullen wij dan de winnaar bekend gaan maken en die krijgt dan een waardebon van 25 euro. 

De foto stuur je naar de redactie..op redactie@medemblikactueel.nl onder vermelding van ‘Dierendagfoto’

Reageren via facebook