13.3 C
Medemblik
23 mei 2020 04:44
Medemblik Actueel.

Bezoek de Tuin van de familie Meeuwes tijdens Top in de Kop

OPPERDOES – De 3500m2 grote tuin achter het houten boeren huis is een complete verrassing. Het pad voert van een schaduwgedeelte met hoge bomen, waaronder een tulpenboom en vaantjesboom, naar een oude boomgaard omringd door diverse bloemrijke borders ingedeeld op kleur. Er zijn twee grote natuurlijke vijvers in de tuin. 

De destijds uit de vijvers gewonnen grond maakt dat er lichte hoogteverschillen in de borders terug te zien zijn. U wordt met een bruggetje over het water geleid, waar ook een natuurlijk aangelegde waterval, een klein eiland, een bootje en eenden te zien zijn.

Vanuit de tuin is er tot in de verte uitzicht over de weilanden waar onder andere schapen grazen. Op geregelde tijden kunt u achter de tuin de monumentale stoomtrein Hoorn-Medemblik langs zien rijden…

U vindt de tuin aan de Zuiderweg 6, 1674 PR Opperdoes, entree: € 2,50 p.p, Top in de Kop is nog te zien op 10 en 11 september 2016.  meer informatie via de website van de familie Meeuwes

Reageren via facebook