16.3 C
Medemblik
8 juli 2020 21:41
Medemblik Actueel.

Snel Internet voor Overspoor Wognum (Foto aangeleverd)

Bedrijventerrein Overspoor Nibbixwoud heeft nu glasvezel.

NIBBIXWOUD – Maandagmiddag 10 juli heeft wethouder Harry Nederpelt het startschot voor de aansluiting van glasvezelinternet op bedrijventerrein Overspoor gegeven. Hij heeft een officieel certificaat als dankbetuiging overhandigd aan lokale ondernemer Hans Boukens voor de inzet bij de totstandkoming van deze voorziening.

Traag internet

Bedrijventerrein Overspoor in Nibbixwoud ligt pal aan de A7 en biedt lokale ondernemers ruimte om hun kantoor of winkelpand te exploiteren. Het oorspronkelijke aanbod van internet bood de ondernemers echter geen voldoening: zij hadden vaak te kampen met een trage internetsnelheid. Omdat glasvezelinternet momenteel volop in Nederland wordt aangelegd ontstond de vraag van de ondernemers om dit ook op Overspoor beschikbaar te maken. De gemeente Medemblik heeft deze wens ondersteund door een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren.

Camerabeveiliging

Namens de ondernemers is Hans Boukens zeer betrokken geraakt bij dit project en uiteindelijk is er een geschikte internetaanbieder gevonden. Met de komst van glasvezel beschikt Overspoor nu over een sneller, beter en meer betrouwbaar netwerk. Hiermee wordt voorzien in een modern bedrijfsmatig gebruik van snel internet, ook voor bijvoorbeeld telefoon en camerabeveiliging. Dit heeft als gevolg dat kavels die nog te koop staan op het terrein met deze aansluiting nog aantrekkelijker worden, zo verwacht de gemeente.

De gemeente wil Hans en daarmee de ondernemers bedanken voor hun tomeloze inzet bij de realisatie van dit project. Na het Grootslag is dit het tweede gebied voor bedrijven in Medemblik dat is aangesloten op glasvezel.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?