Medemblik Actueel.

Politiek

Hondenbelasting in Medemblik blijft de gemoederen bezighouden

MEDEMBLIK – Ook tijdens de raadsvergadering van donderdagavond bleken de meningen toch weer te verschillen. Opheffen van de hondenbelasting voor de ene partij of de opbrengst volledig ten goede laten komen van de hondenbezitters voor de andere partij en dan waren er nog weer partijen die niets zagen in afschaffing van de hondenbelasting.

Zo wilde de VVD het liefst dat de volledige opbrengst van de hondenbelasting, jaarlijks ± 181.000 euro ook volledig ten goede weer gaat komen aan de hondenbezitters door bijvoorbeeld extra voorzieningen en het bestrijden van overlast door honden. En niet dat op 50.000 euro na de rest in het potje algemeen verdwijnt om daar weer andere gaten mee te kunnen dichten.  

Mark Raat van de VVD zegt tegen Medemblik Actueel, “Het is onterecht als hondenbezitters wel moeten betalen maar dat het geld gewoon in de algemene gemeentekast verdwijnt. De VVD heeft de afgelopen jaren steeds geprobeerd om hondenbelasting eerlijk te maken. Nu is er eindelijk een meerderheid van partijen die er hetzelfde over denkt. Geef de opbrengst uit aan voorzieningen voor honden zoals losloopgebieden en het bestrijden van overlast, bijvoorbeeld van hondenpoep.

De VVD bracht een amendement in stemming die op tegenstemmen van het CDA en GemeenteBelangen na werd het amendement aangenomen.

Maar ook D66 kwam met een motie om de hoek kijken, in deze motie riep D66 het college op om te gaan onderzoeken of Medemblik net zoals Hollands Kroon,Drechterland,Enkhuizen,Schagen, Den Helder en Amsterdam stopt met het heffen van hondenbelasting. D66 denkt hierbij aan het niet in 1 keer stoppen maar voor het afbouwen van de hondenbelasting. 

Ook deze motie werd aangenomen zodat het college flink aan de bak moet om zowel het amendement als de motie te gaan uitvoeren

Reageren via facebook