Medemblik Actueel.

Foto: Erik de Ruijter Fotografie
Motorsport

Westfriese motorcoureurs World Supersport klaar voor Assen

ABBEKERK – De Westfriese deelnemers aan het World Supersport Rob Hartog uit Abbekerk en Glenn van Straalen uit Hoogkarspel zijn in het weekend van 12 t/m 14 april te bewonderen op het TT-circuit van Assen.  Als voorproefje van deze wedstrijd die gelijktijdig met de World Superbike waarin Nederland Michael van der Mark één van de topfavorieten is wordt gehouden, werd er een persconferentie gehouden waar de coureurs bij aanwezig waren.

Foto: Erik de Ruijter Fotografie

Armbreuk

De start van het motorsport seizoen in Australië was voor Rob Hartog een domper, bij een val brak de coureur uit Abbekerk zijn arm maar ondanks dat deed hij gewoon mee tijdens de race in Thailand waar hij twee punten wist te pakken. Dat hij bij terugkomst in Abbbekerk de gevolgen onder de ogen moest zien bleek wel, hij had teveel geëist van zijn arm en moest verplicht extra rust nemen en liet daarom uit voorzorg de test op het circuit van Assen aan zich voorbij gaan.

Aragon

Komend weekend mogen de Westfriese coureurs weer aan de bak en wel op het Motorland circuit van Aragon in Spanje waar Rob Hartog in 2017 een twaalfde plaats en in 2018 een tiende plaats wist te behalen. Ondanks zijn blessure heeft Rob Hartog hoop om wederom in de punten te rijden.

Rob Hartog; ‘Het was erg mooi dat we in Thailand konden rijden, maar ik merkte ook dat het zwaar was geweest voor mijn blessure. De afgelopen weken heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk rust te houden. Ik ben zeker nog niet 100% fit, maar na twee overzeese races op vreemde circuits is het mooi om na het bekende Aragon te gaan. In het verleden hebben we daar mooie resultaten behaald. We gaan ervoor om het niveau van Thailand te verbeteren en een goed resultaat te scoren!’

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook