Medemblik Actueel.

Bedrijven

Noord-Hollandse bedrijven schreeuwen om personeel

REGIO – Verschillende sectoren die cruciaal zijn voor de Nederlandse economie hebben tienduizenden vakkrachten nodig,meldt NH Nieuws

Die zijn alleen niet te vinden. In de technische industrie, bouw, metaalsector, ict en de zorg staan momenteel tienduizenden vacatures open.

Bouwend Nederland verwacht de komende vijf jaar zon 40.000 jonge arbeidskrachten nodig te hebben, schrijft De Telegraaf vandaag. Bij de mkb-ondernemers in de metaalsector staan nu al ongeveer 6000 vacatures open.

Het UWV waarschuwt zelfs dat de groei bij bedrijven onder druk komt te staan als het tekort aan gekwalificeerd personeel blijft. “Het is hartstikke moeilijk om aan gekwalificeerd personeel te komen”, zegt Anne Marie Hey, beleidssecretaris onderwijs bij Koninklijke Metaalunie.

 

Reageer op dit onderwerp

X