20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 20:28
Medemblik Actueel.

Omring Escape Room verovert de wereld

WESTFRIESLAND – Ze zijn er nog een beetje beduusd van. De escape room die Carin Bulsing, Sandra Hartog en Hanneke Bonfrer van Omring voor hun organisatie hebben gemaakt blijkt een internationale hit te zijn. Afgelopen week werd hij op een internationaal congres in Orlando, Florida gepresenteerd aan zorginstellingen van over de hele wereld, en daar met groot enthousiasme ontvangen.

‘Verzorgenden en verpleegkundigen moeten zich voortdurend in hun vak blijven ontwikkelen,’ zo vertelt adviseur leerprogramma’s Carin Bulsing. ‘En dan gaat het niet alleen over wondzorg, of ziektebeelden, maar ook over de persoonlijke benadering van cliënten die wij bij Omring zo belangrijk vinden. We merkten dat onze zorgprofessionals een beetje verzadigd raakten met de gebruikelijke manier van leren uit een boek, en zochten naar andere methoden. Een escape room is een heel speelse manier van leren, die heel goed aansluit bij de doe-mentaliteit van de meeste verzorgenden en verpleegkundigen’.

Hoe werkt het?

Het principe van de Escape Room is eenvoudig: de spelers betreden het appartement van de fictieve cliënt Ria, en moeten door het oplossen van raadsels en het uitvoeren van opdrachten zien te achterhalen wie Ria precies is, en wat voor haar belangrijk is. Alleen zo kunnen ze Ria de zorg leveren die bij haar past. Hanneke Bonfrer van het OMRING.LAB begeleidde het ontwikkelteam, waarin ook een verpleegkundige en een verzorgende van Omring betrokken waren, bij de uitvoering.

‘Meteen al na de eerste introductie van Ria’s Escape Room bleek, dat ook andere organisaties grote belangstelling hadden voor dit concept,’ vult adviseur Sandra Hartog aan. ‘Daarom zochten we de samenwerking met een partij die ons kon helpen om hem te verspreiden. Daarbij dachten we in eerste instantie niet verder dan ons eigen land. Dat we met onze escape room op een internationaal podium kwamen te staan, en dat het concept ook daar zo zou aanslaan, voelt als een droom die is uitgekomen.’

Vorig jaar introductie in Nederland

Vorig jaar lanceerde Omring de escaperoom in Nederland. Omring hoort daarmee tot de koplopers in de langdurige zorg, die games inzetten als leer- en trainingsinstrument. De Omring Escaperoom is geschikt voor alle zorgprofessionals in de langdurige zorg, waaronder helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen, artsen, behandelaars, activiteitenbegeleiders en facilitair medewerkers.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook