Een beetje laat maar winnaar Streettour 2016 alsnog gehuldigd

MEDEMBKLIK – Het is dan toch gebeurd, de Overtoom/Ridderstraat scoort al jaren hoog met de Streettour; de jaarlijkse prijs voor de mooiste versierde straat in Medemblik tijdens het Rondom weekend. Een paar jaar geleden is het roer om gegaan bij de Streettour en ook voor het komende jaar hebben veel leuke verrassingen voor de deelnemende straten. Doordat ook de bezoekers van de versierde straten kans maken op een heerlijke prijs, krijgen de versierde straten steeds meer aandacht van het publiek wat middels de Rondom-app jaarlijks haar stem kan uitbrengen.

Vorig jaar won de Overtoom/Ridderstraat wéér de publieksprijs. Echter, het straatnaambord van de “Mooiste straat van Medemblik” was niet meer van de paal te verwijderen. Zodoende werd de straat gehuldigd op een podium zonder prijs. Er werd een nieuw bord beloofd. Dat heeft even op zich laten wachten.
Maar op Hemelvaartsdag was het dan zover. Alsof het zo had moeten zijn. De zon schijnt en de organisatie van de Streettour komt in hun nieuwe outfit aan. Overtoom/Ridderstraat, ‘here we come…’

Eenmaal op de hoek van de Overtoom/Ridderstraat aangekomen, de plek waar altijd wel iemand is, was nu niemand. Aangeklopt bij de eerste de beste deur, en zie daar, Ada en Piet Berman, Peter Loos, Ellen Bood, Peter en Malinda Bruins en de kinderen komen naar buiten.

Hans van Woerkom neemt het woord en bedankt het buurtteam van de Overtoom/Ridderstraat voor hun jaarlijkse enthousiasme bij de deelname aan de Streettour. Hij overhandigt het blijvende straatbord voor de ‘Mooiste Straat van Medemblik 2015 & 2016’. Als dank hebben ze nu hun eigen Straatbord, die een prominente plek krijgt volgens Piet Bergman.

Natuurlijk hadden wij ook nog wat mee voor hun werkkoelkast! Een motivatie pakket, kratje bier, flesje wijn en doppindas. Ja, ze hebben een koelkast voor de nodige vitamine, B (ier) L (imonade) W (ijn). En wij hoorden al dat de eerste ideeën voor het komende jaar er al weer zijn. Zal dit door de wekkoelkast komen? Hmmmm. Tip voor andere straten.Doe er je voordeel mee.

Overtoom/Ridderstraat, heel erg bedankt voor jullie jaarlijkse deelname, ga vooral zo door, namens de organisatie van de Streettour.

Reageren via facebook