Medemblik Actueel.

Het Grootslag-Oost. en Grootslag-West blijven stiltegebied

ANDIJK – Stiltegebied Het Grootslag-Oost is in het verleden aangewezen als stiltegebied vanwege de functie van natuurreservaat. De bescherming van de vele pleisterende vogelsoorten in het gebied stond daarbij centraal.

De infrastructuur in de polder is sindsdien uitgebreid. Voor Het Grootslag-Oost geldt dat de stilte relatief intact is. Door de grootte van het gebied is voor de beleving van het landschap recreatie per fiets aan te raden, al is wandelen natuurlijk ook mogelijk.

Stiltegebied Het Grootslag-West is in het verleden aangewezen als stiltegebied vanwege de status van natuurreservaat en de daarbij horende vele pleisterende vogelsoorten in het gebied. Recreatie is vooral extensief en gericht op fietsen door het West-Friese cultuurlandschap. In het moerasgebied wordt veel gevaren.

De Provincie Noord-Holland heeft een interactieve kaart online gezet waarop alle stiltegebieden in het groen zijn weergegeven.

Reageren via facebook