Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Regionieuws

11e editie Dorcas Fietstocht goed voor 9000 euro

REGIO – De elfde editie van de jaarlijkse Dorcas Fietsdag is dankzij uitstekend fietsweer en een kleurrijke tocht door Westfriesland een groot succes geworden. Bijna 550 deelnemers meldden zich bij de vier opstapplaatsen. Samen met de sponsors in het programmaboekje leverde dit het bedrag op van € 9.000,-.

Veel belangstelling was er voor In- en Export bedrijf A.N. Boekel uit Oudkarspel. De ene rondleiding was nog niet afgelopen of de volgende groep stond alweer te wachten. In de kantine werden koffie, thee, gebak en broodjes verkocht, waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan weeskinderen. Ook Korenmolen de Hoop kon op veel belangstelling rekenen en de twee molenaars Peter en Sander Boersma moesten alle zeilen bijzetten.

De opbrengst is bestemd voor een groep van 39 weeskinderen uit Arusha, Tanzania. Deze kinderen worden door de Dorcas Ondernemersgroep al sinds 2002 ondersteund en kunnen ook dit jaar, mede dankzij deze sponsortocht, weer rekenen op hulp.

Reageren via facebook