IVN – Betoverende orchideeën in het Zanddepot Andijk

ANDIJK – Ze bloeien nu! Vanwege de hoge temperaturen van deze week wel drie weken eerder dan verwacht. Daarom is deze geplande excursie op zondag 18 juni vervroegd naar donderdag 1 juni, ’s avonds om 19.30 uur.

Natuurliefhebbers kunnen o.l.v. IVN-gidsen een rondwandeling maken door het terrein van het Staatsbosbeheer ten noorden van Grootebroek. Verzamelen bij het hek van SBB-terrein aan de Dijkgraaf Grootweg / Grootslagweg 9 te Andijk. De excursie is gratis en duurt zo’n anderhalf uur. In verband met de begroeiing worden deelnemers aangeraden een lange broek en stevig schoeisel te dragen.

Het Zanddepot is normaal gesproken niet geopend voor het publiek. Tijdens de verkaveling in de jaren ’70 was het een zandopslagplaats voor wegen die werden aangelegd. Het ligt midden in de kleipolder en is een natte cel met rietvelden, plas-drasgebied en omsloten door bos. Dat zorgt voor een afwijkende flora en fauna t.o.v. de kleipolder in de omgeving. Tussen het riet en op drassig veld zijn vaak (riet)orchideeën te zien. De roze-paarse kleuren zijn een prachtig contrast in de omgeving. Ga mee met een gids van IVN op zoek naar orchideeën en vergeet vooral je camera niet!

Reageren via facebook