Koei’n Kiek’n bij op de boerderij van familie Admiraal in Sijbekarspel

SIJBEKARSPEL – Op woensdag 21 maart 2018 is er Koei’n Kiek’n bij de familie Admiraal, Westerstraat 58 in Sijbekarspel. Op deze dag kunnen belangstellende veehouders doorlopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur komen kijken naar de prestaties van de Fleckviehkoeien. Bayern Genetik, KI service Reproplus NWF-NH en Bflex oormerken zullen ook op deze dag aanwezig zijn om informatie te verstrekken

Bayern Genetik organiseert overal in den lande praktijk bijeenkomsten om veehouders kennis te laten maken met Fleckvieh. Het ras Fleckvieh komt uit Beieren in het zuiden van Duitsland. Fleckvieh kenmerkt zich door een bijzonder goede diergezondheid.

De uitstekende vruchtbaarheid en uiergezondheid en het natuurlijk weerstandsvermogen van de dieren brengt de veeartskosten met ruim de helft terug. Vandaar dat steeds meer veehouders hun koeien inkruisen met een sterke Fleckviehstier. Omdat Fleckvieh een dubbeldoelras is past het perfect op de gespecialiseerd Nederlandse melkkoe. Wat aantallen betreft is Fleckvieh inmiddels het tweede ras van Nederland geworden.

Reageren via facebook