19.8 C
Medemblik
21 mei 2020 10:24
Medemblik Actueel.

De winnaar wordt gehuldigd (Foto aangeleverd)

Quiz de Ginai en Ruud Pools winnen kortebaan Wognum

WOGNUM – Ruud Pools is er voor het tweede jaar achterelkaar in geslaagd om de kortebaan van Wognum te winnen. Vrijdag won de pikeur met de Fransman Quiz de Ginai uit de stal van Cees Hetteling. Regerend Nederlands kampioen Dutch Buitenzorg met pikeur Frans van der Blonk eindigde als tweede.

Quiz de Ginai haalde vorig jaar aan het einde van het seizoen zes keer achterelkaar een finale op de kortebaan, twee keer was hij de winnaar. Met deze reputatie startte hij begin deze maand als favoriet tijdens de seizoensouverture in Assendelft. Zijn optreden viel echter niet mee. De Fransman kwam moeizaam van start en was ook qua draf niet geheel betrouwbaar.

Twijfels

Daarom waren er twijfels voorafgaand aan de kortebaan in Wognum. Onterecht, zo bleek. Quiz de Ginai was in Wognum weer als vanouds en verloor op weg naar de overwinning geen rit. Achtereenvolgens versloeg de troef van Holland TTS BV Arvid Boko, Obelix West, King, Columbine Lep en Dutch Buitenzorg. Ook in de finale kende Quiz de Ginai geen problemen met de tegenstander. In de eerste rit won hij de strijd in het startvak waarna hij zijn ruime voorsprong niet meer uit handen gaf. In rit twee ging Dutch Buitenzorg in galop en kon Quiz de Ginai in een rustig tempo richting de finish langs het in grote getale juichende publiek.

De overwinning van Quiz de Ginai heeft ook een keerzijde. Dankzij de eerste prijs van 2.500 euro overschreed hij de winsomgrens van 12.000 euro en komt daarom voortaan met een starthandicap van vijf meter of een leerlingpikeur aan het vertrek.

Troostfinale

Jagger Broline en John de Leeuw eindigden op de derde plaats op de Kerkstraat. Zij moesten zich in de halve finale gewonnen geven tegen Dutch Buitenzorg. In de troostfinale was de troef van Stal de Groningers te sterk voor Columbine Lep (Lindsey Pegram), net als de winnaar afkomstig uit de stal van Cees Hetteling. Evison, die vorig jaar ook met Ruud Pools wist te zegevieren, strandde in de tweede omloop tegen Dutch Buitenzorg.

Reageren via facebook