Maximaal aantal paarden op Wognumse klinkers

WOGNUM – In Wognum komt vrijdag het maximale aantal van 28 paarden aan de start tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij. Titelverdediger Evison is er opnieuw bij, net als Dutch Buitenzorg die de eerste koers van het seizoen in Assendelft heeft gewonnen. De aanvang op de Kerkstraat is om 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Evison zal ongetwijfeld veel aanhang hebben bij de Wognummers. Zij zagen de ruin vorig seizoen overtuigend zegevieren op de klinkers van de Kerkstraat. Een jaar eerder was hij ook de beste, maar werd zijn zege hem later na een positieve bloedtest ontnomen. In de editie van 2017 staat hij voor een zware dobber. Als enige deelnemer heeft hij een handicap van vijf meter. In de eerste omloop kan hij direct aan de bak tegen Grumpy Energy. De vierjarige ruin debuteert en heeft een voorsprong van maar liefst tien meter op de titelverdediger.

Favoriet

Jagger Broline met pikeur John de Leeuw is op papier de favoriet. De ruin won vorig jaar in Hoofddorp en IJmuiden en behaalde diverse ereplaatsen. Terug na een winter rust moet hij er direct kunnen staan. Bekende kortebaners als Quiz de Ginai, Dutch Buitenzorg en Obelix West zijn de uitdagers.

Ook Contador met Manon Pools is kansrijk. De ruin maakte een sterke indruk tijdens zijn debuut in Assendelft met een vijfde plaats. Met deze ervaring op zak kan hij wellicht hoge ogen gooien. Hij kan echter direct aan de bak in de eerste omloop tegen Obelix West. Deze ritten beloven direct vuurwerk op te leveren.

Deelnemersveld en tips

Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt een voorbeschouwing met de kansen van elk paard en uitgebreide tips. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kortebaanwognum.nl.

Reageren via facebook