Medemblik Actueel.

Sport

Districtsfinale vierde klas bandstoten Onderdijk

Onderdijk – Biljartvereniging De Opkomst verzorgde op 14, 15 en 16 januari de districtsfinale vierde klas bandstoten in Café Restaurant de Welkomst in Onderdijk. Jos Botman opende de finale samen met wedstrijdleider Arie Jong en assistente Irene van Vliet.

Reservespeler Henk Jongejeugd werd bedankt voor zijn komst, iedereen was op tijd aanwezig. De meeste finalisten speelden korte partijen op donderdagavond. Sabine Bakker kwam binnen als eerst geplaatste en behield haar plaats, omdat ze twee partijen won. Miquel de Wit, Henk Koops en Ton Cortie lieten de volgende dag ook zien dat ze konden biljarten en bleven in de buurt van de enige dame van het toernooi.

Velen dachten dat zaterdagmiddag de finale al gespeeld was, omdat Sabine met een voorsprong van 4 punten niet meer in te halen was. Maar in de volgende twee ronden moest Sabine strijd leveren tegen Henk en Ton. Het kan soms raar lopen en dit was zo’n moment. Sabine verloor haar twee laatste partijen en was haar eerste plaats kwijt aan Ton.

Uitslag: 1. Ton Cortie – 10 punten – moyenne 1,80; 2. Sabine Bakker – 10 – 1,72; 3. Robin van der Noot – 8 – 1,23; 4. Miquel de Wit – 7 – 1,25; 5. Luciȅn Vossems – 7 – 1,14; 6. Henk Koops – 6 – 1,55; 7. Nico Schoutsen – 6 – 1,26 en 8. Maarten Kroon – 2 – 1,28.

Ton Cortie en Sabine Bakker gaan district West-Friesland vertegenwoordigen in de gewestelijke finale op 5, 6 en 7 februari in Oegstgeest.

Reageren via facebook