6.4 C
Medemblik
18 januari 2021 17:25
Medemblik Actueel.

Lezing ‘130 dagen Trump’ door Mike Donkers

ONDERDIJK – Wat moeten we denken van Donald Trump? Is hij werkelijk de seksist, racist en homofoob waar hij doorgaans voor wordt uitgemaakt? Of doen we hem hiermee zwaar tekort en zit er meer achter de man? Is Trump een vijand of misschien wel een vriend?

Tussenbalans

Na 130 dagen wordt het tijd om de tussenbalans op te maken. In dorpshuis ‘De Onderdijk’ in Onderdijk zal Mike Donkers op zondag 28 mei hierover zijn visie komen delen. Eerder sprak Mike al over de relatie tussen voeding en gezondheid en over de spiritualiteit van natuurvolken. Mike heeft echter ook een interesse in wereldpolitiek en volgt ‘het nieuws achter het nieuws’ al jarenlang dagelijks op de voet.

Om de populariteit van het fenomeen Trump te begrijpen, is het van belang om te doorgronden waar de populistische beweging waar Trump onderdeel van uitmaakt een reactie op is. De grote hoeveelheden mensen die op populisten stemmen geeft aan dat er draagvlak bestaat voor deze nieuwe politiek. Het is dus te makkelijk om deze als ‘racistisch’ of ‘fascistisch’ uit te maken, want de mensen die zich hierin kunnen vinden zijn gewone mensen en helemaal geen ‘boze witte mannen’, zoals voortdurend wordt beweerd.

Mike Donkers zal daarom het Trump-fenomeen verklaren vanuit het politieke en maatschappelijke perspectief van de laatste 100 jaar. Pas als je dit historische perspectief begrijpt, begrijp je waarom Trump president van Amerika is geworden en waarom andere populisten als Wilders en Le Pen eveneens populair zijn onder een alsmaar grotere groep mensen die zich verzetten tegen de gangbare politiek en media.

Locatie: Dorpshuis De Onderdijk
Aanvang: 13.30 uur (zaal open v.a.13.00 uur)
Entree: € 10,– (excl. koffie/thee)
Aanmelden: via lezing@ziggo.nl

Reageren via facebook