Medemblik Actueel.

Sport

De ‘De Vrouwenkliek’ uit Andijk wint kolfgoud en zilver

ANDIJK – Jaarlijks organiseert de kolfclub uit Wieringerwaard een kolfwedstrijd voor alle kolfsters uit Noord-Holland. In iedere klasse kan een gouden tientje worden gewonnen. Daar hadden 12 vrouwen van kolfclub “De Vrouwenkliek” wel oren naar.

Finale
Na het spelen van de voorrondes mochten Hannie Bakker, Anneke Berkhout, Lucia van de Klashorst en Anita Vis terugkomen voor de finale. Hannie stond op dat moment als 2e geklasseerd in de 1e klasse, Anneke en Lucia respectievelijk als 2e en 3e in de 2e klasse en Anita was als 6e geplaatst in de 4e klasse.

In de 1e klasse was het verschil tussen de als eerste en tweede geplaatsten zo groot dat het voor Hannie vrijwel onmogelijk was om als eerste te eindigen. Zij liet wel de anderen in deze klasse met ruime afstand achter zich. Een mooie tweede plaats dus voor haar.

Het werd in de 2e klasse een hele spannende finale. De start van zowel Anneke als Lucia was niet heel sterk, maar uiteindelijk sloegen zij toch voldoende punten erbij voor een tweede plaats voor Anneke en een eerste voor Lucia. Prachtige prestatie dus.

Voor Anita pakte het iets minder goed uit. Zij sloeg er te weinig bij om de zesde plaats te behouden en werd dus de laatste van haar klasse. Och, volgend jaar weer opnieuw proberen en dat geldt dus ook voor de anderen die deze keer niet terug mochten komen.

Er mag gerust gezegd worden dat de kolfclubs uit Andijk op behoorlijk hoog niveau spelen.

Gouden tientje
Bij de mannenclub “Onder Ons” werd dit jaar al een gouden tientje gewonnen en nu kwamen de dames ook nog eens thuis met een gouden tientje en twee zilveren rijksdaalders.

Wil je ook eens komen kolven dan ben je van harte welkom op de dinsdagavond in Cultura. Durf/wil je niet alleen kom dan gerust samen met je liefste zus, je gezelligste buurvrouw of je alleraardigste vriendin. 

Reageren via facebook