Medemblik redt allerlaatste Delta Lloyd Regatta.

MEDEMBLIK – Vanavond heeft burgemeester Frank Streng voor het laatste de Delta Lloyd Regatta editie 2017 geopend. Na tientallen jaren topzeilen en tevens 1 van de grootste zeilevenementen ter wereld en de grootste meerdaagse sportwedstrijd in Nederland, is Delta Lloyd na dit jaar geen hoofdsponsor meer van dit fantastisch evenement.

Delta Lloyd is na de overname door NN (Nationale Nederlanden) gestopt te bestaan en de nieuwe eigenaar heeft al laten weten dat doorgaan met dit zeilevenement geen optie meer is. Door te blijven onderhandelen wist de organisator PRISM, Nationale Nederlanden nog zover te krijgen om het evenement voor dit jaar nog te steunen maar wel met een behoorlijk lager budget. Om dit gat op te vangen en het evenement toch nog te redden is Medemblik bijgesprongen en heeft het gat van 22.000 euro gedicht met een éénmalige ondersteuning.  Dit bovenop de 40.000 euro die Medemblik het evenement jaarlijks mee steunt.

Er zijn al diverse onderhandelingen gaande tussen PRISM, de gemeente Medemblik en mogelijke grote sponsoren, namen konden ze nog niet noemen maar het ziet er voor nu goed uit voor de editie 2018 en de jaren daarna.

Titia van Osch zegt in het NHD: ,,We zijn in gesprek met een aantal partijen, maar of dat lukt, is niet te zeggen. Wij hopen heel erg dat Delta Lloyd sponsor blijft, maar ook dat is nog totaal onduidelijk.’’