Jordy van Workum weet ook op nieuwe skeelers te winnen

MIDWOUD – Het was een mooie marathondag in het centrum van Zeist, alle categorieen van pupillen tot en met masters stonden aan de start. Het afsluitende onderdeel was de marathoncup.

Na het gewestelijk kampioenschap voor pupillen en kadetten en de Dave van Dam marathon betraden om 15:00 uur de Beloften het parcours in Zeist.

De wedstrijd bij de Beloften zat vol met aanvallen van vooral Stefan Wolffenbuttel en en Jordy van Workum. Lange tijd was er een kopgroep van drie rijders weg met Merijn Scheperkamp, Michel Eenkhoorn en Stefan. Eerst viel Merijn terug, later moest ook Michel lossen. Jordy van Workum had inmiddels de aanval ingezet. Met nog twee ronden te gaan lag Stefan nog nog steeds alleen aan kop, maar in het zicht van de finish kwam Jordy hem nog voorbij. Tom den Heijer sprintte naar plaats 3.

  1. Jordy van Workum
  2. Stefan Wolffenbuttel
  3. Tom den Heijer

Na de wedstrijd vertelde Jordy dat hij en Merijn voor het eerst een wedstrijd op 3 x 125 mm reden en er ook amper op hadden getraind. Een goede keuze bleek tijdens de wedstrijd, want ondanks dat de bochten misschien iets lastiger waren konden zij op de lange rechte stukken goed aanzetten.

 

Zijn eerste wedstrijd op 125mm wielen weet hij meteen te winnen: Jordy van Workum zegeviert in Zeist

Een bericht gedeeld door skeelernieuws (@skeelernieuws) op

Reageren via facebook