Tuinen struinen en kunst kijken tijdens Top in de Kop

MEDEMBLIK – Het open tuinenseizoen van ‘Top in de Kop’ gaat weer van start in de kop van Noord-Holland. “Hoewel we laat in het voorjaar veel kou hebben gehad staan de tuinen er prima bij”, zegt de organisatie. De Top in de Kop dagen zijn dit seizoen 27 en 28 mei, 24 en 25 juni, 15 en 16 juli, 12 en 13 augustus en 9 en 10 september.

In Hippolytushoef en de Wieringermeer/Slootdorp zijn vier tuinen open waarvan de ‘Heidense Tuin’ voor de eerste keer alleen op zondag 28 mei zijn poorten open zet voor bezoekers. Eigenaresse Meta Klein legt graag uit hoe deze tuin aan zijn naam komt. ‘De Waddentuun’ en ‘Zonnehoek’ liggen op zeer korte afstand van elkaar. ‘Op de Zeebodem’ in Slootdorp is de galerie en beeldentuin van J. Grooteman zeker een bezoek waard.

Ook is de tuin ‘De Couwenhof’ in Nieuwe Niedorp een nieuwe deelnemer, deze tuin is alleen zondag 28 mei open. Andere deelnemers van Top in de Kop zijn: Tuin 3 in Anna Paulowna, Versicolor in Lutjewinkel, Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel, Beeldentuin Booghgaard in Calantsoog, R. Beuken in Ursem, Tuin aan het Weeltje in Zwaagdijk-Oost, Fam. Meeuwes in Opperdoes, Terra Forma ontwerpen in Oude Niedorp, A. Out in Wognum en Beeldentuin S. Wardenaar in Wieringerwaard.

Kijk voor meer informatie over de deelnemers, de entreeprijzen en adressen op www.topindekop.nl. De tuinen kunnen verschillen in openingsdagen en tijden, meestal van 11.00 tot 17.00 uur.

Reageren via facebook