Medemblik Actueel.

Wielrennen

Zondag 28 mei: Wielerronde van Wervershoof

WERVERSHOOF – Zondag 28 mei organiseert de Stichting Westfriese Wielerevenementen (SWW) de Wielerronde van Wervershoof. Ook dit jaar heeft de organisatie zijn best gedaan een afwisselend programma samen te stellen. Daarnaast heeft de organisatie een wereldberoemde ronde miss weten te strikken: wereldkampioene massa start op de schaats Irene Schouten.

Het programma

Irene Schouten is behalve deelneemster ook rondemiss in Wervershoof Foto: aangeleverd

Het veelzijdige programma gaat om klokslag 10:00 uur van start met de Sportklasse heren, het startschot zal worden gegeven door ronde miss. Deze heren zullen 60 kilometer over de befaamde Omloop van Wervershoof afleggen; Raiffeisenlaan-Dorpsstraat-De Hoek-Zijdwerk-Molenweg-Parallelweg-Vok Koomenweg-Europasingel. Arjen Bos uit Bolsward verschijnt aan de start om zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Ook de deelname uit omliggende dorpen is groot, onder andere: Lennart Aker, Richard Koorn, Edwin Sierkstra, Gerard Struik en Bram Vertelman doen mee.

Om 11:45 uur starten de Elite dames voor een criterium van 60 kilometer op het korte parcours; Raiffeisenlaan-Dorpsstraat-De Hoek-Simon Koopmanstraat-Europasingel. Bij de dames zullen onder andere ronde miss Irene Schouten en de Wervershoofse Tessa Neefjes aan de start verschijnen. Andere deelneemsters uit de regio zijn Pernilla van Rozelaar uit Medemblik en Josien van der Wal uit Hoogkarspel.

Na de huldiging van de Dames om 13:15 uur gaat het programma om 13:30 uur verder met de Elite heren voor de Grote Omloop van Wervershoof. Zij zullen 120 kilometer afleggen op het grote parcours. Hier gaan onder andere Sjors Dekker, Tim Groot, Tino Haakman, Bart Mol en Bart Ursem van start. Rond 16:30 uur mag de winnaar de bloemen in ontvangst nemen van de ronde miss.

De dag eindigt met de Univé Grand Prix van Medemblik. Vanaf 16:45 uur gaan alle geïnteresseerden uit de gemeente Medemblik (zonder KNWU-licentie) de strijd met elkaar aan over een afstand van 50 kilometer op het korte parcours. Deelname kost 10 euro, waarna deelnemers verzekerd zijn voor lichamelijk letsel. SWW zal een percentage van het inschrijfgeld van iedere deelnemer doneren aan VVW ten behoeve van de opbouw van de nieuwe kantine.

SWW nodigt een ieder uit om de deelnemers aan te moedigen en te komen genieten van de gezelligheid langs het parcours. Vanaf 14:00 kan men terecht op het plein voor de Dekamarkt voor een drankje en muziek. Dit alles wordt georganiseerd door de plaatselijke horeca ‘Come Together’.

Praktische informatie

Vanaf 09:00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven en omkleden bij Sport- en Wellnesscenter De Dars, Europasingel 114-116 te Wervershoof.

Kijk voor meer informatie op: www.knwu.nl of op de Facebookpagina ‘Wielerronde Wervershoof’.

Tot slot

De wielerronde kan niet plaatsvinden zonder de inzet en het enthousiasme van alle betrokken vrijwilligers. Ook zonder de financiële bijdrage van sponsors kan dit evenement niet plaatsvinden. SWW wil dan ook alle vrijwilligers en sponsors hartelijk bedanken.

De organisatie wil bewoners die aan het parcours wonen, vragen de vlag uit te hangen. Informatie over eventueel beperkt toegankelijke wegen vinden deze bewoners in de brief die zij een dezer dagen zullen ontvangen.

Reageren via facebook