11.3 C
Medemblik
28 oktober 2020 11:38
Medemblik Actueel.

Kindertelefoon behouden voor Medemblik

MEDEMBLIK – Begin deze maand luidde de Kindertelefoon de noodklokken over het voortbestaan van de organsiatie. Was er eerst 1 overkoepelende overeenkomst via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, nu moet de Kindertelefoon met elke gemeente apart om tafel gaan zitten.

Vandaag heeft staatssecretaris van Rijn laten weten dat hoe dan ook de Kindertelefoon behouden blijft voor elke gemeente. Veel gemeenten komen mogelijk in de financiële problemen door deze overgang maar van Rijn heeft beloofd dat het rijk zal bijspringen.

Lees ook: Behoud Kinderetelefoon en Vertrouwenswerk jeugd

Op welke manier dat dit gaat gebeuren is nog niet geheel duidelijk, daar gaat van Rijn voor in overleg met de gemeenten en het VNG.

 

Reageren via facebook