13.8 C
Medemblik
29 september 2020 03:26
Medemblik Actueel.

400.000 euro voor fietspad Marktweg Zwaagdijk-Oost

De provincie Noord-Holland investeert  € 10 miljoen in lokale verkeersprojecten die de verkeersveiligheid verbeteren. Van de Kop van Noord-Holland tot ‘t Gooi wordt geïnvesteerd in wegen, kruisingen en fietspaden.

Ieder jaar stelt de provincie Noord-Holland subsidie beschikbaar voor de verbetering van de infrastructuur op gemeentelijke wegen en wegen van waterschappen. Projecten die bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid van de omgeving komen voor de subsidie in aanmerking.

Dit jaar hebben Gedeputeerde Staten vooral subsidie beschikbaar gesteld voor het aanleggen van vrijliggende fietspaden, rotondes en verhoogde plateaus bij kruisingen. Van de € 10 miljoen wordt ruim € 1,5 miljoen toegekend aan 19 verschillende projecten in de regio West-Friesland.

Fietspad

Zo is er onder andere een subsidiebedrag van bijna € 400.000 toegekend aan de aanleg van een fietsgebied en de inrichting van een Duurzaam Veilige Marktweg in Zwaagdijk-Oost in de gemeente Medemblik. Ook is de subsidieaanvraag voor het centrumplan Hoogwoud in de gemeente Opmeer gehonoreerd en heeft de provincie Noord-Holland subsidie toegekend aan de rotonde Piet Smitstraat in de gemeente Enkhuizen en de reconstructie Burgemeester Boonlaan in Bovenkarspel. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?