17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 05:24
Medemblik Actueel.

De Blokker vestiging in Wervershoof is geen eigendom van Blokker het winkelcentrum wel (Foto: GoogleMaps)
De Blokker vestiging in Wervershoof is geen eigendom van Blokker het winkelcentrum wel (Foto: GoogleMaps)

Blokker Holding gaat honderden winkels sluiten

MEDEMBLIK- De moedermaatschappij van Blokker,Intertoys en Marskramer heeft in een persbericht naar buitengebracht dat het op termijn in Nederland 200 winkels wil gaan sluiten en ook de Xenox en Intertoys gaat afstoten. In totaal zullen 1900 banen verdwijnen.

De meeste banen verdwijnen bij de winkels van Blokker en Marskramer en op het hoofdkantoor en bij de distributie. Voor Xenos en Intertoys gaat zo snel mogelijk een overname kandidaat worden gezocht. Topman Casper Meijer noemde de maatregelen hard maar noodzakelijk.

Lees ook: Bart Smit verdwijnt uit Medemblik

In totaal blijven er 400 vestingen over, de 200 winkels die moeten sluiten zijn nu al verliesgevend, de 400 die overblijven gaan ingrijpend worden aangepakt en omgebouwd naar een nieuwe formule met een nieuwe prijsstelling en producten.

Lees ook: Bart Smit en Marskramer moeten ook stevig bezuinigen

Of de winkel in de gemeente Medemblik hier ook onder vallen is nog onduidelijk, de meesten zijn franchisers die onder de vlag van Blokker werken. Het winkelcentrum in Wervershoof is wel van Blokker, maar de winkel zelf is franchise en valt dus niet onder de sluiting van 1 van de 200 winkels van Blokker.

FNV: Mega-ingreep Blokker is verschrikkelijk voor werknemers

Nico Meijer van FNV Handel reageert onthutst op de plannen van Blokker, “En met één veeg wordt het leven van bijna 2.000 mensen op z’n kop gezet, ” zegt Meijer in een reactie.

 

Reageren via facebook