20.7 C
Medemblik
13 juli 2020 20:07
Medemblik Actueel.

Medemblik weer een winkel rijker.

MEDEMBLIK – De vierde kaaswinkel van Westfrieschlander wordt zaterdag 22 april geopend aan Nieuwstraat 6 in Medemblik. Hoornse kaasdragers lossen de kazen in de nieuwe winkel.

De echte WestFrieschLander wordt door kaasmakers Patrick en Matthijs van P&M Kaasmakerij in Hoogwoud gemaakt. Zij hebben veel ervaring opgedaan in het maken van mooie en lekkere kazen. Zij maken al acht jaar ambachtelijke kaas. Kaasmaken bij Patrick en Matthijs is nog echt het ouderwetse handwerk.

“Wij hebben lange tijd samen gewerkt bij een ambachtelijke kaasmakerij en wilden uiteindelijk graag voor ons zelf beginnen. Op een gegeven moment hebben wij de knoop doorgehakt en hebben met behulp van onze familie en heel veel zelf doen een mooie kaasmakerij neergezet. Voor de pondjes en kilootjes hadden wij al snel een aantal afnemers. Wij zijn in contact gekomen met World Wide Cheese uit Wognum. Dat klikte ook meteen en nu hebben wij een mooie samenwerking opgezet. Een ieder doet waar hij goed in is. Wij weten door de jaren heen wat kaasmaken is en World Wide Cheese kent de handel (markt?). Hoe mooi wil je het hebben,” zeggen Patrick en Matthijs van P&M Kaasmakerij.

Vanaf het stoomtramstation in Wognum worden de kazen, met medewerking van vier leden van het kaasgilde uit Hoorn, vervoerd op de welbekende berries. Daar lopen verschillende figuranten en wordt de kazen op een speciale zuivelwagon geladen een gaan richting Medemblik. De stoomtram vertrekt om 12.30 uur vanuit Wognum. Op station en in de trein wordt het publiek getrakteerd op kaasblokjes van Westfrieschlander.

De stoomtram komt omstreeks 13.10 uur aan in de Radboudveste. De kaasdragers brengen de kazen vanaf het station naar de winkel aan de Nieuwstraat. Wethouder Harry Nederpelt snijdt om 13.45 uur de Westfrieschlander kaas aan.

Kijk voor meer informatie op www.westfrieschlander.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?